Ultrasonická čisticí stanice Nanovis US-500

31. 03. 2021

Ultrasonická čisticí stanice US-500 od švýcarské firmy Nanovis je velice kompaktní, šetrnou a eco-friendly jednotkou, speciálně navrženou pro čištění tiskařského náčiní, zásobníků a dalších součástek v rámci celého procesu tamponového tisku.

Je vhodná především pro tiskárny, které hledají ekologické a úsporné řešení a pro čištění menšího počtu dílů, které se denně při procesu tisku zašpiní. Vhodné pro UV tamponové barvy a také pro tamponové barvy na bázi ředidel.

Samotná čisticí kapalina Nanovis je ekologicky udržitelná - ze zařízení se sama nevypařuje, odpadá tak nutnost časté likvidace. 

Čistění probíhá za použití ultrazvuku nebo manuálně pomocí integrovaného průtokového kartáče. Celý cyklus čištění trvá mezi 15 až 30 minutami, v závislosti na vytvrzení použité barvy.  

Další výhodou je kompaktnost US-500, neboť celou stanici lze jednoduše přesouvat pomocí koleček.

Jelikož se čisticí kapalina neodpařuje, odpadá nutnost odsávání par z místnosti a s tím spojených nákladů na provoz vzduchotechniky. 

V současnosti lze celou stanici pořídit za zvýhodněnou jarní cenu, akce trvá do konce dubna. V případě zájmu či dotazů prosím kontaktujte přímo naše technologické oddělení. 

Autor článku: Technologický tým Servis Centra