Interferenční tamponové tiskové barvy

17. 04. 2020

Díky interferenčním barvám Teca-Print vám zde můžeme představit zcela novou možnost použití barev pro tamponový tisk. S těmito interferenčními barvami můžete vytvořit zajímavé a rafinované efekty na vašich výrobcích. Potištěný barevný film mění svůj barevný tón v závislosti na perspektivě. Díky kovovým pigmentům má barva navíc speciální lesk, který dodává tisku nádech ušlechtilosti a cennosti.

Pokud má tištěný obrázek v normální perspektivě například tyrkysovou barvu, při naklonění potištěného předmětu dojde ke změně na barvu fialovou. V rámci těchto interferenčních barev je v současné době k dispozici šest různých barevných odstínů.

Barvy, objevující se při normálním náklonu, jsou následující:


Barva v normální polozeBarva v nakloněné poloze
červenázlatá
fialovázelená
tyrkysováfialová
zelenáoranžová
trávově zelenákobaltová modř
stříbrná zelená

Barva se mění v závislosti na perspektivě.

Interferenční barvy jsou v současné době k dispozici pro řadu TPC 508 a TPC 528 a zpracovávají se standardními přísadami pro příslušnou řadu tamponových barev. Interferenční barvy lze ovšem na vyžádání poskytnout také pro některé další typy tamponových barev.

Aby se dosáhlo požadovaného účinku, je velmi důležité, aby oblast, která má být potištěna interferenčními barvami, byla předem potištěna černou barvou. Pouze na tomto černém pozadí můžou interferenční barevné pigmenty plně působit a jasně se tak projeví rozdíly v barevných odstínech v normální a v nakloněné poloze daného předmětu. 

Interferenční barvy jsou k dispozici v 1 kg plechovkách. Pro další informace či v případě dotazů kontaktujte náš prodejní tým.


Interferenční tamponové tiskové barvy
Interferenční tamponové tiskové barvy

Autor článku: Technologický tým Servis Centra