Špičková kvalita nyní ještě dostupnější

13. 02. 2018

Pohon tiskových strojů pro tampoprint může být:

·         Pneumatický

·         Elektro-pneumatický

·         Elektrický – se servo-pohonem

Čistě pneumatický pohon je využíván jen výjimečně. Tyto stroje mají certifikaci Atex pro použití do výbušných prostředí. Nejběžnější je elektro-pneumatický pohon, kdy elektronika řídí pohyb pneumatických válců. Pro jednoduché tisky a jednoúčelové stroje je to plně dostačující.

Spoustu nových možností však dává stále oblíbenější pohon elektrický, pomocí servomotorů.  Servomotory jsou velmi přesné a výkonné.

·         Dokáží vyvinout větší sílu na tampon. Protože platí, že čím tvrdší tampon, tím kvalitnější tisk, stroje s větší sílou dokážou tisknout větší motivy.

·         Můžete přesně a detailně řídit pozici tamponu při nabírání i předávání barvy.

·         Můžete detailně zvolit různé rychlosti pro nabírání či předávání.

·         Můžete v jednom stroji tisknout více motivů na předměty s komplikovaným tvarem.

·         Můžete zvolit časy, dráhu pohybu a technologické prodlevy přesně podle požadavků konkrétní tiskové úlohy pro dosažení špičkové kvality a vysoké produktivity.

·         Můžete dosáhnout krátkých seřizovacích časů. Jednoduše si všechny parametry pohybů uložíte do paměti a při střídání projektů jen zvolíte příslušný program.

Švýcarská firma Teca-Print nabízí stroje se všemi typy uvedených pohonů a na veletrhu FACUMA v Friedrichshafenu představila nový stroj nové modelové řady DELTA.

        

Delta III je stroj se servopohonem se všemi popsanými výhodami, ale za cenu elektropneumatického stroje! Na první pohled zaujme čistý minimalisticky design těla stroje. Nejde jen o estetiku, ale i funkčnost tvaru stroje, který je vhodný do výrobních linek lékařských a potravinářských provozů. Zcela nový ovládací software na velkém barevném displeji graficky a přehledně zobrazí všechny nastavené parametry. Samozřejmostí je velká řada příslušenství od velmi přesného posuvného stolu, přes automatické rotační uzavřené barevníky, které prodlužují životnost nožů až po výškové kompenzátoru umožňující přistavit, či odstavit tampon dle potřeby. Automatické čištění a automatické ředění barvy v uzavřeném barevníku je pro průmyslový tisk dnes už nezbytnost.

           

Stánek Teca-Print ukázal přehledně a komplexně možnosti výrobního programu této špičkové švýcarské značky, která je lídrem v tamponovém tisku.

SERVIS CENTRUM a.s. má ve svých nových prostorách tréninkové centrum, show-room TECA-PRINT, kde se můžete seznámit se všemi možnostmi a výhodami tamponového tisku.  Více na www.tecaprint.cz

Autor článku: Michal Popelka